BLOGI

Iidan tarina pompussa

Tiistai 18.12.2018 - Iida Puhakka

Pöö!

Miun tutustuminen täällä Esteryllä, Hyvä Pompussa alkaa kohtapuoliin loppua. Vaikka haikein mielin lähden täältä takaisin koulunpenkille, niin täällä olo on ollut ihan parasta ja olen oppinut paljon kaikkea uutta, ylittänyt itseni monessakin asiassa ja saanut kokea mahtavaa yhteistyötä ja välittämistä toisia kohtaan ja saanut mahtavia muistoja ❤

Oon iloinen siitä, että ihan ensimmäisistä päivistä lähtien, koko työyhteisö otti miut hyvin vastaan ja olin osana koko porukkaa. Miule annettiin vastuullisia sekä luottamuksellisia tehtäviä ja tuntui erityisen hyvältä, että miun tekemisiini luotettiin. Ja tosiaan, nimikin vaihtui Eveksi, kun meitä oli kaksi samannimistä täällä 😉

Pääsin mm. mukaan valokuvauskeikoille, en tosin valokuvannut vaan haastattelin järjestöjen ja yhdistysten porukkaa. Kuvat ja haastattelut liittyvät tammikuussa tulevaan valokuvanäyttelyyn! Samalla pääsin tutustumaan monenmoiseen yhdistystoimintaan ja tapaamaan kaikenlaisia ihmisiä. Someen päivittelin jonkun verran julkaisuja ja tein mediatiedotetta näyttelystä sekä osallistuin kokouksiin. Oli kans siistiä päästä tekemään hyväntekeväisyyttä paketoimalla lahjoja Pelastakaa lapset ry:n Mikkelin paikallisyhdistykselle Suomalaisessa kirjakaupassa. 😊 Meinaan jatkossakin osallistua jonkinlaiseen hyväntekeväisyystoimintaan, siitä tulee itselle myös hyvämieli kun saa toisen iloiseksi ❤

Viihdyin tosi hyvin täällä ja kaikkien kanssa oli mukavaa. Nauraa on saanut ja läppää ollaan heitelty! Ikävähän näit tyyppejä tulee todella. Kuitenkin haluan aina kun on vain mahdollisuus ja silloin kun tarvetta  niin osallistua Hyvä Pompun toimintoihin 😊

Haluan kiittää koko Esteryn porukkaa että sain olla kuukauden teidän kanssa. Kiitos että sain olla täysin oma itseni ja luotitte minuun ❤

 Sitten vielä…

Kiitos Katariina, Ida ja Heidi ❤ Suurimman osan ajasta olin teidän kanssa ja ootte ihan huippuja! Teiltä sain itsevarmuutta ja uskallusta tekemään asioita, ja teidän antamat palautteet ja mielipiteet jää sydämeen ❤

Love ya!

image1.png

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: harjoittelu, harjoittelija, estery, hyvä pomppu

Uusi harjoittelija talossa

Tiistai 20.11.2018 klo 13:07 - Iida Puhakka

         Uusi harjoittelija Hyvässä Pompussa! 

Morjesta! 

Mie oon Iida, kohta 18-vuotias naisenalku ja asunut koko ikäni täällä Mikkelissä. Mie oon luonteeltani tosi iloinen ja todella sosiaalinen ja aikalailla äänekäs (varsinkin nauru 😀) 

Opiskelen Valmassa Otavankadulla, kun kahdesti aijemmin mennyt ammatin valinta pieleen. Valma on siis lyhenne valmentavasta koulutuksesta, ehkä parhaiten ymmärretään kymppiluokkana. Tarkoituksena ainakin itselläni on nostaa siellä päättötodistuksen keskiarvoa ja päästä tutustumaan erilaisiin työpaikkoihin ja saada työkokemusta. Kuitenkin tällä hetkellä tuntuu, että haluan opiskelemaan media-alaa Jyväskylään. Saa nähdä mitä ensi vuosi tuo tullessaan! 

 image1.jpeg

Koulun ohella mie teen töitä henkilökohtaisena avustajana ja muuten vapaa ajallani olen kavereiden kanssa. Välillä piirtelen ja tykkään kirjoittamisesta, haaveena olisi joskus kirjoittaa oma kirja.  

Kotona miula on kaksi kissaa jotka on ihania <3 Perhe, kaverit ja eläimet ovat lähellä sydäntä <3 

Olen iloinen, että pääsin kahdeksi viikoksi tutustumaan tänne Esteryyn! Tyypit täällä on mukavia ja huumorintajut kohtaavat, sekä työympäristö on viihtyisä 🙂 Pääsen täällä kokemaan ja tutustumaan moniin juttuihin, niistä sitten myöhemmin 😉  

 

                                      - Iida

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: harjoittelu, harjoittelija, estery, hyvä pomppu

Heidin fiiliksiä harjoittelusta Hyvässä Pompussa

Perjantai 16.11.2018 klo 9:57 - Heidi

Harjoittelujaksoni on nyt aivan loppumetreillä, ja aika on mennyt kyllä hurjan nopeasti! Ekalla viikolla asiaa ja infoa tuli enemmän kuin kerkesin sisäistää ja kuulosti, että tämä harjoittelu antaa varmasti paljon.

Tämän kuuden viikon aikana Hyvän Pompun lisäksi olen tutustunut Esteryn toimintaan ja sen jäsenyhdistyksiin, niistä tarkemmin tutuksi tulivat NFG ja Mimosa. Myös eri hankkeet (Järjestösparraaja, Chillaillaan, Game Lab…) ja alueen monet muut toimijat tulivat tutuiksi esimerkiksi yhteistyön, ohjausryhmien, projektien ja seminaarien muodossa.

Pääsin osaksi Pompputiimiä, jossa on mukana aivan huikeita tyyppejä! Suunniteltiin, koottiin ja toteutettiin yhdessä pakohuonetta. Oltiin myös osana ehkäisevän päihdetyön tapahtumaa Paukkulassa.

Pääsin myös ohjaamaan erilaisia ryhmiä, kuten sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita, yhteisöpedagogiopiskelijoita, sekä joustavan perusopetuksen ja valma -ryhmän opiskelijoita. Myös hankkeen ”paperityöt” tulivat tutuiksi, kun käytiin yhdessä läpi hankkeen rahoittajan vaatimia lomakkeita ja raportteja.

Kuten odotinkin, harjoittelujaksoni on antanut paljon! Olen päässyt luomaan kontakteja moniin alueen toimijoihin ja uskon siitä olevan hyötyä tulevaisuudessa. Nyt hahmotan myös järjestökenttää paremmin ja ymmärrän, kuinka tärkeää työtä esimerkiksi vapaaehtoiset tekevät, siitä iso peukku heille! Ohjauskokemusta minulla oli jo ennestään, mutta täällä olen päässyt ohjaamaan itselleni uusia kohderyhmiä. Olen saanut olla todella monessa mukana ja tehdä työtehtäviä myös itsenäisesti.

Esteryllä on ihana työyhteisö, johon minut otettiin heti lämpimästi vastaan. Ei ole tarvinnut pelätä pyytää apua tai neuvoa, kun ilmapiiri on avoin ja töissä on mukavaa ja saa olla rennosti oma itsensä! Kiitos siitä! <3

Kiitos Hyvästä Pompusta Heidille ja Katariinalle, että sain olla mukana! <3

kuva_blogiin.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: harjoittelija, estery, hyvä pomppu

Idan Hyvä Pomppu

Tiistai 6.11.2018 klo 14:38 - Ida Paunisalo

Nimeni on Ida ja vaikutan tällä hetkellä Esteryllä Hyvä Pomppu -hankkeen media-assistenttina. Olen 26-vuotias syntyperäinen mikkeliläinen ja minulla on kotonani kaksi kissaa. Harrastan valokuvausta ja kirjoittamista ja rakastan musiikkia, hyvää ruokaa sekä pimeitä syysiltoja. Vapaa-aikani vietän mieluiten valokuvauksen ja kirjoittamisen parissa tai kotona poikaystävän kanssa katsoen elokuvia tai tv-sarjoja.

IMG_20181022_180642_981.jpg

:-)

Tässä on mun tarina ja mun oma Hyvä Pomppu;

Aloitin kuntouttavan työtoiminnan Esteryn Hyvä Pomppu -hankkeessa 16. heinäkuuta 2018. Toimin hankkeessa pääosin media-assistenttina, mutta avustan tarvittaessa muissakin tehtävissä. Valmistuin media-assistentiksi keväällä 2014 Etelä-Savon ammattiopistosta. Valmistumisen jälkeen aloitin syksyllä 2014 eräässä tekstiilihuoltoalan yrityksessä täällä Mikkelissä, jossa vietin seuraavat kaksi vuotta. Vuoden 2017 alussa jäin tuotannollisista syistä työttömäksi ja seuraava etappi olikin Hyvä Pomppu.

Kuulin Esterystä ensimmäistä kertaa vasta tämän vuoden kesäkuussa, kun Ohjaamo-Olkkarin yhteyshenkilöni ehdotti minulle tätä paikkaa ja Hyvä Pomppu -hanketta. Sopisin kuulemma paikkaan hyvin. Suhtauduin aluksi hyvin skeptisesti Esteryyn ja koko hankkeeseen ja ajattelin lähinnä, että ”no, katsotaan nyt, miten käy”. Kahden vuoden työttömänä olo ja edellisen työpaikan fyysisesti ja henkisesti raskas vuorotyö oli saanut minut melkein luovuttamaan työrintamalla ja olin varma, etten koskaan löydä mieleistäni hommaa.

Muistan ensimmäisen työpäiväni Esteryllä. Minua ahdisti ja jännitti kamalasti. Ahdistus uusia paikkoja, uusia tilanteita ja ihmisiä kohtaan kumpuaa muutama vuosi sitten diagnosoidusta ahdistuneisuus- ja paniikkihäiriöstä sekä masennuksesta, jotka vaikuttavat päivittäiseen elämääni. Varsinkin virallisemmat sosiaaliset tilanteet aiheuttavat usein ahdistusta. Ahdistus ja jännitys kuitenkin katosi, kun huomasin jo ensimmäisten päivien aikana, kuinka hyvin minut otettiin talossa vastaan ja taitojani sekä työpanostani selvästi arvostettiin.

blogi1.jpg

Kuva: Ida Paunisalo, Punkaharju

Olen harrastanut valokuvausta yli kymmenen vuotta ja se olikin suurin vaikuttaja siihen, miksi lähdin opiskelemaan audiovisuaalista viestintää. Opiskellessa alaa löysin tulevaisuuden haaveammattini: minusta tulisi valokuvaaja. Todella paljon helpommin sanottu kuin tehty. Ymmärsin hyvin nopeasti jo opiskeluaikoina kuinka vaikealle alalle olin lähtenyt. Etenkin kun kyseessä on näin pieni paikkakunta kuin Mikkeli, jossa oletettavasti työmahdollisuudet tälle alalle ovat hyvin pienet tai melkein olemattomat. Luovuinkin unelmani suhteen jo ennen kuin kunnolla ehdin siitä edes unelmoimaan. Kokemattomuus, Itsekriittisyys ja epävarmuus omia taitojani kohtaan olivat varmasti isoin ja painavin syy tähän. Ajattelin, että en ole tarpeeksi hyvä toimimaan unelma-ammatissani ja muut ovat varmasti parempia, ”turhaan mä edes yritän”. Todennäköisyydet siihen, että saavuttaisin joskus unelmani, olivat tässä vaiheessa häviävän pienet.

blogi9.jpg

Kuva: Ida Paunisalo, Puumala

Esteryllä ensimmäiset kuukaudet kuluivat nopeasti ja todella yllätyin siitä, kuinka hyvin viihdyn täällä. Herään aamulla hyvätuulisena ja tulen mielelläni töihin. Saan olla täällä oma itseni, hyödyntää omia taitojani ja vaikuttaa asioihin, kuten ideoida itsekin tulevia projekteja. Kuitenkin, suurin positiivinen yllätys oli oikeasti se, miten minut otettiin täällä vastaan. Taitojani ja tekemääni työtä sekä minua itseäni arvostetaan ja saan paljon hyvää palautetta, sekä sitä myötä lisää itsevarmuutta.

Tuntuu, että olen löytänyt oman paikkani ja olen osa tätä yhteisöä, mikä on uutta, sillä yleensä koen olevani täysin erilainen kuin muut, enkä ole koskaan oikein kokenut kuuluvani mihinkään. Pienen sisäisen kamppailun jälkeen kerroinkin työyhteisössäni mistä syystä olen päätynyt kuntouttavaan työtoimintaan; vaikeasta menneisyydestäni entisenä päihderiippuvaisena. Minua kohdeltiin täällä yhä kuin ihmistä; mitä valitettavasti kokee harvoin, jos paljastaa otsassaan loimottavan päihderiippuvaisen leiman. Nykyäänkin monille tulee helposti mielikuva päihderiippuvaisesta likaisena ja täysin moraalittomana laitapuolen kulkijana. Liian helposti unohdetaan, että sen riippuvuuden takana on ihan oikea ihminen, jolla on tunteet, ongelmat ja unelmat niin kuin kaikilla muillakin. Tunnen nyt ensimmäistä kertaa, että olen selättänyt piinaavan menneisyyteni, eikä se määritä sitä kuka olen tai mitä voin olla. Menneisyyteni ei enää määritä minua ihmisenä.

blogi3.jpg

Kuva: Ida Paunisalo, Puumala

Hyvä Pomppu -hankkeen tarkoitus on auttaa nuoria löytämään esimerkiksi työ- ja harjoittelupaikkoja, harrastuksia, uusia tuttavuuksia tai muuta tekemistä vapaa-aikaan järjestötoiminnan kautta. En olisi kuitenkaan uskonut, että tämä toteutuisi näinkin oppikirjamaisesti omalla kohdallani. Nyt uskalsin vihdoin lähteä toteuttamaan unelmaani. Pompussa viettämäni ensimmäisen kahden kuukauden jälkeen tein jo ensimmäisen valokuvauskeikkani freelancerina. Tiesin, että freelance valokuvaajan polku ei todellakaan ole helppo ja mutkaton. Päätin kuitenkin lähteä sille polulle, sillä uskon saavani kaiken mahdollisen avun ja tuen läheisiltäni sekä täältä Esteryltä. Tiedän, että edessäni on vielä vaikeuksia, haasteita ja pettymyksiä, mutta kohtaan ne ja tiedän selviäväni niistä voittajana.

Hassua ajatella, että vielä puoli vuotta sitten makasin kotona sängyssäni x-asennossa ja olin elämääni kyllästynyt, kun nyt suunnittelen tulevia projekteja, luon uusia kontakteja ja harkitsen jopa toiminimen perustamista. Ja tämän kaiken on tehnyt mahdolliseksi Hyvä Pomppu -hanke. Teen nyt oikeasti sitä, mitä pidin monta vuotta vain hyvin kaukaisena haaveena. En usko, että olisin koskaan uskaltanut lähteä rakentamaan työuraani valokuvaajana ilman sitä huikeaa kannustuksen, uskomisen ja luottamuksen määrää, jonka olen täältä Esteryltä ja Hyvästä Pompusta saanut.

blogi7.jpg

Kuva: Ida Paunisalo, Estery-talon piha

Tarinani ei kuitenkaan ole vielä päättynyt. Sopimukseni kuntouttavasta työtoiminnasta täällä Esteryllä ja Hyvässä Pompussa jatkuu ja uusia ja mielenkiintoisia projekteja ja hommia on taatusti tulossa. Minun pomppuni työttömästä kotihiirulaisesta ammattitaitoiseksi valokuvaajaksi on vasta alussa.

Kiitos Estery, kiitos Hyvä Pomppu, kiitos ihanat Heidi ja Katariina! <3

Mun tarinaa voit seurata facebookissa Paunisalo Photography sekä instagramissa @paunisalo.photogaphy ja @ida.caroliina.

Rauhaa ja rakkautta, Ida

 blogi4.jpg

Kuva: Ida Paunisalo, Otava  

blogi8.jpg

Kuva: Ida Paunisalo, Estery-talon piha

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvä pomppu, estery,

Uusi harjoittelija Pompussa

Torstai 11.10.2018 - Heidi

Heippahei!

Täällä kirjoittelee Heidi. Aloitin juuri harjoitteluni Hyvässä Pompussa. Olen 22-vuotias ja koko ikäni asunut täällä Mikkelissä. Opiskelen sosionomi- kirkon nuorisotyönohjaajaksi Diakissa nyt viimeistä vuotta ja täällä suoritankin viimeisen harjoitteluni.

Estery on minulle ennestään tuttu Törkeen hyvä kesä -hankkeen kautta, joten tänne oli mukava tulla harjoitteluun, joskin aivan toisenlaiseen hankkeeseen. Kuusi viikkoa kestävän harjoitteluni aikana pääsen tutustumaan Hyvän Pompun lisäksi myös sen yhteistyökumppaneihin ja moniin eri toimijoihin. Odotankin erilaisia kohtaamisia innolla!

Harrastan cheerleadingia ja vapaa-aikani kuluu pitkälti tanssitreeneissä ja kavereiden kanssa ollessa. Rakastan kesää, metallimusiikkia (varsinkin keikkojen ja festareiden muodossa!) ja kissoja. Tanssin lisäksi tykkään ulkoilla ja valokuvata ja seurata Liigakiekkoa.

Ihanaa syksyä sinulle toivottaen;

Heidi 😊

heidikuva.png

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyvä pomppu

Kaikki hyvä loppuu aikanaan

Keskiviikko 10.10.2018 klo 10:26 - Jasmin

Heipsan Jasmin täällä ja syksyiset terveiset kaikille!


Olen ollut Hyvä Pomppu- hankkeessa harjoittelijana kohta kaksi kuukautta ja nyt perjantaina olisi tämä harjoittelu ohitse. Harmittaa että harjoittelu on pian ohi, mutta onhan koulun penkille kiva palata pitkästä aikaa.

Harjoittelu on tuonut mukanaan kaikenlaista uutta ja mahtavaa. Olen päässyt näkemään ja tapaamaan erilaisia ryhmiä sekä ihmisiä. Olen myös päässyt erilaisiin tapahtumiin mukaan esimerkiksi LihApprohon ja järjestöjen voima- iltapäivään. Olen myös päässyt suunnittelemaan erilaisia tapahtumia ja ohjelmia, sekä päässyt osaksi erilaisia tapaamisia, kokouksia ja palavereita! Kaikki tämä on ollut todella antoisaa ja olen oppinut todella paljon kaikesta. Uskon myös, että nämä tulevat olemaan hyödyksi tulevaisuudessa, eikä koskaan voi oppia liikaa!

Työympäristö on ollut todella miellyttävä ja kaunis. Pihalla näkyy kauniit maisemat ja Estery-talo on muutenkin todella kaunis ja värikäs. Työkaverit ovat olleet kultaakin kalliimpaa ja ovat olleet super mukavia sekä ottaneet minut työporukkaan mukaan kuin perheen jäsenen. Voin olla oma itseni ja mielipiteeni sekä ideani ja ajatukseni otetaan huomioon. Suuret kiitokset siis kaikille työntekijöille kenen kanssa olen ollut tekemisissä!

Olen saanut niin paljon kaikkea uutta ja hyödyllistä oppia elämääni ja olen kasvanut jopa henkisesti. Tällä tarkoitan sitä, että kaikki palaverit ja tapaamiset sekä muutenkin erilaisten ihmisten kanssa puhuminen on avannut silmiäni ja olen oppinut katsomaan asioita eri näkökulmista. Olen myös oppinut itsestäni lisää, esimerkiksi mitä osaan ja mitä tulisi harjoitella lisään. Omat elämänarvot ja kantani eri asioihin ovat muuttuneet hieman, mutta hyvällä tapaa.

Olen jo pidemmän aikaan halunnut auttaa ihmisiä, mutta olen pelännyt, että se on vain ohimenevä vaihe. Mutta tämän harjoittelun aikana olen kuullut monelta ihmiseltä, että olen selkeästi oikealla alalla ja että olen tehnyt oikean päätöksen alan suhteen (opiskelen siis nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi). Olen myös saanut tekemisistäni paljon hyvää palautetta, mutta tarvittaessa myös rakentavaa palautetta. Myös luuloni siitä, että tällä alalla ei olisi töitä on kumottu! Olen saanut todella paljon hyödyllisiä kontakteja ja kuullut niin monesta yrityksestä, hankkeesta ja muista työmahdollisuuksista, että olen tullut tietoiseksi siitä, että alalla tosiaan on töitä ja niitähän riittää!

Fiilikset ovat tosiaan haikeat kun pitää lähteä, mutta monet muistot ja opit tulevat jäämään mieleeni. Uskon että tulen tulevaisuudessa vielä käymään Estery-talolla jonkin projektin tai tapahtuman puitteissa tai sitten ihan muuten vain moikkaamassa tuttuja!

Eli lyhyesti työssäoppimisjaksoni on ollut antoisa, tapahtumarikas sekä opettavainen!


Kiitos Esterylle, työntekijöille ja varsinkin Hyvä Pomppu-tiimille siitä, että olen saanut olla täällä! Suuri kiitos myös kaikista opeista ja kokemuksista!


Terveisin Hyvä Pomppu- hankkeen harjoittelija Jasmin <3

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: harjoittelu, harjoittelija, estery, hyvä pomppu

XAMK-opiskelija Juha-Pekan mietteitä työharjoittelustaan

Tiistai 2.10.2018 klo 13:52 - Juha-Pekka Tuominen

Moikka ja hyvää alkanutta lokakuuta!

nimetonjpkuva.jpg

Olen Juha-Pekka Tuominen, neljännen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija XAMK:n Mikkelin kampukselta, joka suorittaa viimeistä työharjoitteluaan Esteryllä Järjestösparraajat-hankkeessa.

Muutin tänne Mikkeliin opintojen perässä 2015 syksyllä Hattulasta, jossa olin elänyt siihenastisen elämäni käyden siellä peruskoulun, lukion ja asepalveluksen Panssariprikaatissa. Tuolloin en tuntenut vielä koko kaupungista ketään, mutta nopeasti aloin tuntemaan oloni kotoisaksi, sillä opinnot tuntuivat miellyttäviltä ja sain siinä sivussa paljon uusia ystäviäkin. Nyt, kun koulua on jäljellä enää nykyinen työharjoitteluni, opinnäytetyön loppuun saaminen ja espanjan kielen alkeiskurssi ennen joulukuun valmistumista olen tullut siihen tulokseen, että haluan jäädä tänne Mikkeliin, sillä kaikki mitä tarvitsen, on täällä.

Työharjoitteluni Esteryllä on sujunut ongelmitta. Heti ensimmäisenä päivänä huomasin, miten minut otettiin tasa-arvoisena vastaan ja jokainen työntekijä tervehti minua. Tämä tuli minulle hieman yllätyksenä, sillä en osannut odottaa näin positiivista ja varauksetonta starttia viimeiselle harjoittelulleni. Harjoitteluni on muutenkin ollut hyvin monipuolista ja palkitsevaa. Tiedän, että valmistuttuani haluan toimia järjestöpuolella, joten se, miten pääsen Esteryssä esimerkiksi osallistumaan ja järjestämään tapahtumia, koulutuksia, kokouksia ja tapaamisia tuntuu lottovoitolta harjoittelupaikan suhteen.

Parhaiten tällä hetkellä työharjoitteluani minulla on jäänyt mieleen 5.9. järjestetty Järjestöjen voima -iltapäivä Esterytalolla, jossa pääsin kertomaan oman ja sosionomialan opiskelijoille siitä, mitä Järjestösparraajat-hankkeessa tehdään. Mielestäni oli todella mukavaa nähdä vanhoja opiskelukavereitani samalla, kun olen työharjoittelussa. Tämän lisäksi toisena asiana, jonka haluan erityisesti nostaa esille, on vapaaehtoisten kouluttaminen sairaalaan -iltapäivään osallistuminen. Sain tuolloin paljon tietoa siitä, miten tärkeää työtä vapaaehtoiset tekevät sairaalamaailmassa ja miten he toiminnallaan tukevat ja helpottavat työntekijöiden toimintaa. Kaiken kaikkiaan koin koulutuksen hyvin mielenkiintoiseksi ja asiaa valottavaksi.

Nyt kun harjoitteluani on jäljellä enää hieman yli kaksi viikkoa, koen saaneeni paljon vastuuta ja hyviä kontakteja työelämään, joista koen olevan hyötyä tulevaisuudessa. Odotan innolla tulevia ryhmänohjaajakoulutuksia ja sitä, mitä tulevaisuus pitää sisällään.

Juha-Pekka Tuominen,

työharjoittelija

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: estery,

Hyvän Pompun harjoittelija Bill kirjoittaa harjoittelustaan

Keskiviikko 26.9.2018 klo 8:31 - Katariina Kovanen

Hello dear reader,

This is Bill (Vasileios) Chalkidis.

 

This is my letter to my Hyvä Pomppu-teammates and whoever might be reading this. I do not have a clear picture of the things I want to express, so the words will flow, just like the time I spent in this place and country.

So, yes, flowing. The warm and accepting environment of Estery and Hyvä Pomppu in particular and the friendly, hardworking and smart people made the time flow for me. Way faster than I ever expected.

I remember the first day I came to this place like yesterday. I was empowered to be myself, to learn and do the best I can. I have participated into the on-going projects, communicated and exchanged information with many different people and associations of Etelä-Savo. I have yet to realize how important it is for me to get this kind of experience. I was able to express my thoughts and share my ideas. The friendly environment between each association, as part of Estery, and the willingness of the staff to provide as much as they can to their clients, made me realize that, as long as you have an idea, you can make it come true. Being completely honest, I can’t find the right words to express how much of a joy it is to work here.

A lot of happenings took part as I was in Estery and Hyvä Pomppu, some of them were the KesäCafe and Kierrätystori projects. I also had many opportunities to visit the different organizations that are part of Estery and see their works, projects and the staff’s interaction with clients. I have come to realize how useful, important and at the same time beautiful it is for the people to receive these services. I fail to remember a time during these events, when the people were not widely smiling. Everyone for their own reason, both clients and workers. That’s how healthy and powerful it is to be able to be yourself. In one word, magic.

I close this blog with the words ”magic” and ”flowing”. They summarize the time I spent here. I could go on and on, but my humble opinion is that someone has to see for themselves, what it is like to be in Estery and Hyvä Pomppu. But I’ve got to tell you, it’s a really Nice Bounce!

 

With love,

Bill

SAM_6991.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

Järjestöjen Voima! pomputti meidät syksyyn

Perjantai 7.9.2018 klo 13:47 - Heidi Aska-Randelin

Esteryn pihalla kuhisi iloisesti keskiviikkona 5.9. illan suussa. Tapahtuma Järjestöjenvoima kokosi yhdeksänkymmentä yhdistystoimijaa, opiskelijaa ja opiskelijayhdistysten jäseniä tutustumaan toisiinsa. Sosionomi- ja yhteisöpedagogiopiskelijat tutustuivat toiminnallisilla pisteillä Esteryn jäsenyhdistyksiin. Illan aiheena oli yhdistysten tarjoamat mahdollisuudet opiskelijoille ja opintojen edistäminen tätä kautta.

Mikkelin seudun Epilepsiayhdistyksellä oli auki konkreettinen työ, he etsivät vertaisohjaajaa kaverikahviloihin. Tuntemusta epilepsiasta ei vaadita vaan enemmänkin kiinnostusta tutustua toimintaan ja kaverikahviloiden toteutukseen sekä sisällön luomiseen. Epilepsiayhdistys oli hyvillään illan kohtaamisista ja mahdollisuudesta löytää vertaisohjaaja tätä kautta.

Tunnelma Järjestöjenvoima -tapahtumassa oli iloinen ja rento. Palautteessa opiskelijat kokivat tapahtuman erittäin kiinnostavaksi. Suurin osa koki, että on ihan super tärkeää kontaktoitua sotealan yhdistyksiin tulevaisuuden töiden kannalta. Yksitoista opiskelijaa sai tapaamisesta joko kontaktin tulevaan harjoittelupaikkaan tai itse harjoittelupaikan yhdistyksistä. Yhdistykset saivat tavata opiskelijoita face to face.

Isot kiitokset Sokka ry:lle ja kaikille mukana olleille yhdistyksille sekä hankkeille yhteistyöstä, tapahtuman ideoinnista ja toteutuksesta: yhteistyö on kultaa!

PS. Pompputiimi pörrää syksyn aikana siellä ja täällä! Tavataan LiHApprossa Saimaa Stadiumilla ja Esedulla Hyvinvoinnin virtaa tapahtumissa. Lisäksi Pakohuoneella Hyvä OLOhuoneella, ja Villasukkia voit tulla opettelemaan Olkkarille meidän kanssa. Katso lisää Esteryn sivuilta ajankohtaista kohdasta ja Pompun Instagramista.

 

Pirteää syksyä kaikille!

Terkuin Pompun Heidi

41195635_1975554242465892_8668021495487791104_o.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvä Pomppu, Nuori, Hanke, Estery

Järjestöassistentti ilmoittautuu palvelukseen!

Torstai 30.8.2018 klo 14:26 - Salla Nisula

Moikka!

Miä oon Salla, 28-vuotias mikkeliläinen. Aloitin järjestöassistenttina Esteryllä elokuun loppupuolella.  Miut löytää täältä noin vuoden verran eli eiköhän myö kaikki ehditä tulla tutuiksi. Töitä tehdessä oon aika rento ja järjestelmällinen nauttija ja tästä syystä en usko minkään olevan este tavoitteiden saavuttamiseksi. Uusien ihmisten tapaaminen ja heihin tutustuminen on aina mukavaa ja se antaa elämässä tärkeää oppia. Oppia katsomaan asioita muiden näkökulmista. Uskon, että työssäni saan joka päivä oppia uutta ja saan mahdollisuuden vaikuttaa asioihin, niiden koosta riippumatta.

Se töistä, nyt vähän miusta itsesäni. Miulla on IT-tradenomin, eli tietojenkäsittelyn, tutkinto Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta ja oon aikamoinen tietokoneaddikti. Oon käyttänyt tietokonetta melkein joka päivä siitä lähtien, kun meille kotiin tuli tietokone. Tämä siis vuonna kivi ja keppi eli aikaa on vierähtänyt. Tykkään tehdä koneella kaikenlaista; selata hauskoja kuvia, chattailla ja puhua ympäri maailmaa löytyvien kavereiden kanssa (kävin jopa Havaijilla yhtä moikkaamassa!), leikkiä kuvanmuokkausohjelmilla, tehdä kaikenlaisia taulukoita ja erityisesti pelata tietokonepelejä. Suurin osa vapaa-ajasta meneekin pelailuun. Jos jotakuta kiinnostaa enemmän miun pelailut, niin tulkaa vaan nykimään hihasta niin johan alkaa juttua tulemaan!

Tietokoneen käyttämisen lisäksi oon vähän hulluna palapeleihin. Niitä on vaan niin mukava ja rentouttava tehdä. Hevimusat soimaan, suklaata viereen ja eikun paloja paikalleen! \m/ Tykkään myös kattoa paljon leffoja ja jonkun verran sarjojakin. Ylivoimaisesti lempparileffoja on Disneyt, varsinkin Kaunotar ja Hirviö, muut animaatiot, äksönleffat ja jännärit/trillerit.

IMG-20180830-WA0001.jpg

Disney-teemassa viimeisin kuva, joka miusta löytyi on miun veljen häistä.

Miä en oo pelottava (kait?) enkä varmasti pure, joten jos asiaa on niin rohkeasti vaan juttusille. Törmäillään Esteryllä! :)

Terveisin, Salla Nisula

1 kommentti . Avainsanat: Estery, Järjestöassistentti

Kesän lämmöstä syksyn hulinaan!

Tiistai 28.8.2018 klo 16:29 - Tiina Himanen

Järjestösparraaja -hankkeen loppukesä on alkanut vauhdikkaasti! Pienen kesätauon jälkeen kalenteri on sopivasti täynnä ja kaikenlaista innostavaa edessä loppuvuodeksi. Heinä-elokuun aikana olemme esimerkiksi tavanneet sparrausprosessissa mukana olevia yhdistyksiä kehittämistoimenpiteiden merkeissä, järjestäneet ohjelmaa Esteryn Kesä-Cafe -tapahtumissa, sekä suunnitelleet syksyn ja talven toimintaa.

Osallistuimme myös Senioritreffit tapahtumaan Mikkelipuistossa ja kyselymme toiveista alueen eläkeläisjärjestöille keräsi hienosti vastauksia ja uusia ideoita välitettäväksi eteenpäin.

5.9. Esteryllä järjestetään XAMK:n opiskelijoille Järjestöjen voimavarailtapäivä -tapahtuma, jossa tarjoamme tietoa opiskelijoiden harjoittelupaikka- ja opinnäytetyömahdollisuuksista. Järjestämme lisäksi 6.9. Vapaaehtoisena Essotessa -koulutuksen yhteistyössä Essoten kanssa. Osallistumme myös Aktiivinen arki -tapahtumaan Saimaa Stadiumilla 22.9. Syyskauden aikana on luvassa monenlaista toimintaa sekä koulutuksia, tiedotamme niistä muun muassa Esteryn nettisivuilla ja uutiskirjeessä sekä somessa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Itse siirryin tekemään osa-aikaista työtäni ma-ke, joten silloin minut tavoittaa parhaiten vaikkapa tilaisuuksiin ilmoittautumisten, tapahtumajärjestelyjen tai sparrausprosessitapaamisten merkeissä. Jennan tavoittaa pääsääntöisesti ma-to ja Elisan ma-pe.

Innostavaa syksyn aikaa!

Terveisin, Tiina


IMG_20180827_152913_781.jpg

Järjestösparraaja -hanke oli mukana Senioritreffeillä Mikkelipuistossa 22.8.2018.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Järjestösparraaja, hanke, Estery

Kahviloiden täyttämä kesä!

Keskiviikko 22.8.2018 klo 12:07

Kesäkahviloiden osalta kesä on ohi ja mieleen on tarttunut paljon asioita. Olemme saaneet nauttia muun muassa kahvista sekä muista tarjottavista, iloisista ihmisistä sekä hauskasta tekemisestä.  Ohjelmassa on ollut muun muassa musiikkia, runoilua ja rentoutusta mielelle sekä keholle. Kesän aikana saimme myös vakiokävijöitä, ja oli hauska nähdä samoja henkilöitä kahvilasta kahvilaan.  Tästä voimme päätellä sen, että kahvilassa viihdyttiin. KesäCafe järjestettiin kesän aikana yhteensä kuusi kertaa, joista viimeinen 21.8. Näinä kertoina kävijämäärä on noussut liki 500 henkilöön.

 

Haluan henkilökohtaisesti kiittää vielä

- kahvion pitäjiä, jotka ovat jokaiseen kahvilaan tuoneet aivan loistavat tarjottavat

- osallistujia osallistumisesta, sillä myös juuri teitä varten toimintaa järjestimme

- ESTERY:n työntekijöitä, jotka antoivat todella suuren panostuksen jokaiseen kahvilakertaan liittyen!

 

KIITOS!

 

Terveisin

Henna Rämä

Kesäkahvilakoordinaattori

Kuva_edellisesta_kahvilasta.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hyviä Pomppuja!

Perjantai 17.8.2018 klo 15:02 - Salla Niemelä

Hei vaan kaikille!

Olen Salla Niemelä ja valmistuin Xamkista yhteisöpedagogiksi toukokuussa. Olen ollut Hyvässä Pompussa mukana maaliskuusta elokuuhun. Keväällä viimeisen työharjoitteluni jälkeen, minulla ei ollut enää lähiopetusta, eikä muutakaan selkeää päiväohjelmaa, vaan ainoastaan opinnäytetyön tekoa ja viimeistelyä itsenäisesti. Olen toiminnan ihminen ja kaipasin silloinkin jotain tekemistä itselleni. Samoihin aikoihin sain Katalta seuraamispyynnön Hyvä Pomppu-hankkeelle. Kata oli minulle tuttu Xamkin ajoilta, minkä vuoksi halusin tottakai katsoa, mikä tämä Hyvä Pomppu on. Sieltä huomasinkin ilmoituksen, jossa etsittiin opinnäytetyön tekijöitä, harjoittelupaikkaa vailla olevia tai muuten vaan työelämän ulkopuolella olevia tekemään vapaaehtoistyötä. Ajattelin, että tästähän saisin lisää tekemistä itselleni ja kokemusta tulevia työtehtäviä varten. Niinpä otin yhteyttä Pompun työntekijöihin ja siitä kaikki lähti.

Pompussa osallistuin kävelytapahtuman rastin suunnitteluun ja toteutukseen sekä pakohuoneiden tekoon. Pääsin myös syventämään ohjaajan taitojani Esedun opiskelijoille pakohuoneita ohjatessani ja suunnittelemaan Esteryn historiaan liittyvän pakohuoneen sisältöä. Viihdyin Pompussa todella paljon. Sain itse vaikuttaa, millaisiin asioihin halusin osallistua. Pääsin syventämään omaa osaamistani järjestö- ja vapaaehtoistyössä, sekä sain paljon arvokkaita kokemuksia.

Pomppu täytti enemmän kuin odotukseni. Tekemisen ja oppimisen lisäksi sain yhteisön, jossa oli todella mukava olla. Mukava ”työpaikka” mukavalla ilmapiirillä on harvinaista, mutta Pompussa tämä toteutui. Oli aina mukava lähteä Estery-talolle tekemään asioita ja huonoina päivinä jopa harmitti lähteä talon hyvästä ilmapiiristä pois. Minua harmittaa todella paljon, että joudun jättämään Pompun saatuani töitä muualta.

Hyvä Pomppu oli arvokas kokemus elämässäni. Pompussa oli helppo ja hyvä olla ja siellä pystyi rennosti oppimaan uusia asioita. Koen siitä olevan paljon hyötyä tulevaisuudessa työn ja arjen parissa. Nykyisen työpaikkani työhaastatteluissakin tekemäni vapaaehtoistyö huomattiin positiivisena asiana. Koskaan ei voi saada liikaa kokemusta. Ja ehkä vielä joskus itsekin Pompun innoittamana teen töitä vapaaehtoistyön parissa innoittamassa muita nuoria vapaaehtoistyön pariin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyväpomppu, estery

Uusi harjoittelija talossa

Keskiviikko 15.8.2018 klo 15:17 - Jasmin

Heipsan!

Olen Jasmin ja olen Esteryllä harjoittelemassa #HyväPomppu-hankkeen parissa. Harjoitteluni on vasta alkanut ja sen myötä hieman jännitystä ilmassa, mutta onneksi se on alkanut häipyä mukavan työilmapiirin ansiosta. Harjoittelu on alkanut erittäin reippaasti ja mukavasti, enkä keksi mitään mistä en olisi pitänyt! Harjoitteluni jatkuu tuonne lokakuun puoleenväliin, joten edessä on vielä paljon uutta nähtävää ja koettavaa. En malta odottaa mitä harjoittelu tuo tullessaan!

Nyt voisin kertoa hieman itsestäni ja ylipäätään kuka oikein olen. Elikkäs niin kuin aikaisemmin sanoin nimeni on Jasmin. Olen 16-vuotias opiskelija Suomen Nuoriso-opistolta. Opiskelen toista vuotta nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi. Olen erittäin reipas ja pirteä tapaus enkä pelkää tutustua uusiin ihmisiin. Pidän ihmisten auttamisesta ja varmaan sen takia olenkin opiskelemassa tällä alalla. Tulevaisuuden haaveena olisi päästä matkaamaan maailmaa ja auttamaan ihmisiä. Ehkä haaveeni toteutuu tai sitten se muuttuu matkan varrella, mutta sekään ei haittaisi sillä uudet seikkailut kiinnostavat aina!

Harrastuksia minulla ei oikein ole, mutta vapaa-ajallani tykkään olla kavereitteni kanssa. Olemme joko ihan vaan kotona rennosti tai sitten matkaamassa Mikkelin nähtävyyksiä sekä sen salaisimpia piiloja. Jos olen yksin kotona niin yleensä piirtelen tai maalailen. Päivittäin myös hyräilen kotona ja myös lauleskelen, niin paljon, että välillä meinaa menne perheellä hermot.

Työnteko on minusta mukavaa ja sen takia pyrin osallistumaan miltein kaikkeen mihin on mahdollisuus. Olen jo pienen ikäni aikana osallistunut moniin tapahtumiin, sekä osallistujana että työntekijänä. Olen useasti vapaa-ehtoisena erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Herkkua se vasta onkin kun on joku uusi koulutus! 

Toivottavasti sait pientä tuntumaa siitä kuka olen ja mistä pidän!

Tervetuloa tänne Esterylle juttelemaan tai vaikka tutustumaan paikkoihin ja toimintaan!

Mahtavaa päivänjatkoa teille toivoen;

Jasmin

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hymy, istuu

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: harjoittelija, hyväpomppu

7.8.- Kesän toiseksi viimeinen KesäCafe!

Keskiviikko 8.8.2018 klo 12:00 - Henna Rämä

7.8.- Kesän toiseksi viimeinen KesäCafe!

Eilen järjestimme kesän toiseksi viimeisen KesäCafen. Aamupäivällä, juuri ennen kuin kahvila oli aukeamassa, alkoi valitettavasti sataa ja siirryimme sisätiloihin. Päivän mittaan keli kuitenkin kirkastui sen verran että myös pihallamme pystyi kahvitella. Kahvion toiminnan lisäksi oli mahdollisuus testata akvarellivärejä Heli Seppäsen johdolla. Lisäksi Hyvä Pomppu- hanke oli jälleen koonnut pakohuoneen. Tällä kertaa pakohuoneen tarina oli kasattu ESTERY:n ja sen historian ympärille. Lisäksi paikalla oli myös Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n Selviytyjät- hanke pelauttamassa pihapelejä. Vaihto-oppilaamme Bill johdatti meidät Kreikkaan tuolimatkailun merkeissä. Järjestösparraaja-hanke piti pistettä, jossa oli mahdollisuus kirjoittaa itselleen kirje. Myös kuvasuunnista päivän mittaan oli mahdollista toteuttaa.

Kahviosta vastasi Mikkelin Seudun Epilepsia yhdistys ry.

Peukut pystyyn, että seuraavassa kahvilassa pääsisimme nautiskelemaan tunnelmasta kauniissa pihassamme! Kesä alkaa hiljalleen hiipua päätökseen, mutta odotan innolla viimeistä kahvilaa. Kesän viimeinen KesäCafe järjestetään 21.8. Tällöin vuorossa on muun muassa musiikkia sekä mahdollisuus osallistua asahiin!

Tavataan kahden viikon kuluttua!

 

Kesäisin terveisin

Henna Rämä

7.8..jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kesäcafe

KesäCafe 25.7.

Keskiviikko 25.7.2018 klo 14:13 - Henna

Tiistaina järjestettiin jälleen yksi KesäCafe! Osallistujia kertyi päivän mittaan yli 80 henkeä ja sää (jälleen kerran) suosi meitä. Tunnelma kahvilassa oli rento sekä iloinen.

Ohjelmaa oli paljon ja se oli suunnattu kaikenikäisille ihmisille.  Aktiviteettina oli muun muassa ikäihmisille suunnattua nettiopastusta, jonne pystyi tuoda esimerkiksi oman tabletin ja harjoitella sen käyttöä. Lisäksi Hanna Lindin ohjaamassa runohetkessä pääsi keskustelemaan runoudesta sekä kirjoittamaan täysin oman runon itselleen.  

Pihamaalla pystyi kuulla jälleen kerran nikkaroinnin ääniä, sillä käynnissä oli hyönteishotellien kokoaminen. Lisäksi oli mahdollisuus myös maalata kiviä ja kivien pinnoille syntyikin muun muassa koiria sekä leppäkerttuja. Ria Janhunen luontaishoitola Keijunpeilistä esitteli tuotteitaan sekä testautti niitä käsihoitojen merkeissä. Pikku Ketun Sirkus ohjasi temppuja kaikenikäisille.

Temppuja pystyi testata monessa eri muodossa, kuten hulavantein sekä jonglöörauslautasin- ja huivein. Tästä kahvilasta kortteihin kirjoitetut kesäterveiset tuntemattomalle toimitetaan Monikulttuurikeskus Mimosaan! Lisäksi vierailevina tähtinä saimme kylään ankkoja! 

Tarjoiluistamme vastasi Mikkelin Setlementti ry:n Nuotiopiiri- hanke.  Tarjolla oli lettuja, kahvia sekä mehua. Oli mukava nähdä, että mukana kahvilassa oli eri ikäisiä henkilöitä! Tavataan seuraavassa kahvilassa.  Kiitos kaikille kahvilaan sekä järjestelyyn osallistuneelle henkilölle.

Tämän kerran jälkeen jäljellä on enää kaksi kahvilaa. Niiden päivämäärät ovat 7.8. sekä 21.8. Tulevilla kerroilla on mahdollisuus muun muassa kokea miltä tuntuu pakohuone, akvarelliväreillä maalaaminen tai musiikin kuuntelu! Ohjelman kokonaisuudessaan näet valitsemalla valikosta ”KesäCafe”-kohdan. Mukavia kesäpäiviäKesaCafe_kahvittelijoita.jpg! T.Henna 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kesäcafe

HyväPomppu-tiimin uusi vahvistus

Torstai 19.7.2018 klo 13:13 - Ida Paunisalo

Moikkelis! Nimeni on Ida ja olen vastikään täyttänyt 26 vuotta. Olen syntyperäinen mikkeliläinen, jonka tulevaisuuden haaveena olisi joskus jättää tuttu ja turvallinen kotimaa taakseen hetkeksi ja nähdä maailmaa. Valmistuin vuonna 2014 media-assistentiksi Etelä-Savon ammattiopistosta, jonka jälkeen työskentelin muutaman vuoden Mikkelin Pesulassa tekstiilihuoltajana. Nyt olen ollut tovin työttömänä ja pohdiskellut elämän suuria ja pieniä ihmeitä.

Intohimonani ovat valokuvaus ja kirjoittaminen, jota myös harrastan paljolti vapaa-ajallani. Rakastan eläimiä, musiikkia, koukuttavia sci-fi- ja fantasiakirjoja sekä valokuvia. Varsinkin valokuvia, jotka herättävät minussa tunteita laidasta laitaan. Olen aika räiskyvä persoona, joka omaa vahvan tempperamentin, tulisen luonteen ja paljon mielipiteitä, joita ilmaisen ehkä jopa ärsyttävyyteen asti. Minulle on sanottu useasti, että olen hyvin mieleenpainuva tapaus ja minua on vaikea unohtaa. Tiedä sitten onko se hyvä asia. 

Tulen toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa ja olenkin enemmän laumasielu kuin omissa oloissaan viihtyvä erakko, vaikka tietysti jokainen tarvitsee joskus omaa aikaa. Minulla harvoin kuitenkaan on yksinäisiä hetkiä, sillä kotoani löytyy kaksi kappaletta kissoja; viisi vuotias Heikki ja kolme vuotias neiti Tuittunen. Omia lapsia minulla ei ole, mutta tällä hetkellä nämä kisut ajavat pitkälti saman asian.

Aloitin Esteryllä kuntouttavan työtoiminnan ihan äskettäin. Vaikutan Esteryllä media-assistenttina, mutta tarvittaessa myös muissakin työtehtävissä. Pääasiassa tekemiseni painottuvat kuitenkin valokuvaukseen, kirjoittamiseen ja muihin mediapuolen hommiin. Odotankin innolla loppu kesää sekä jo häämöttävää syksyä ja työskentelyä näissä tunnelmissa!

Rauhaa ja rakkautta, Ida

aida4.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hyväpomppu, estery

Hyvän Pompun kesä

Torstai 19.7.2018 klo 10:25 - Katariina Kovanen

Kaikki hauska on hyvä vatsalle, sanoi joskus Muumimamma. Hauskuutta on riittänyt Estery -talolla kesällä ja jatkossa toivokaamme samaa, ihan vaikka vatsojemme vuoksi! KesäCafet ovat mukavasti tuoneet muuten vähän hiljaisempaan Estery -taloon elämää ja tunnelmaa. Miltei kolmatta sataa ihmistä on käynyt kesäkahviloissa vierailulla ja ohjelmaa on riittänyt kaiken ikäisille.

Helteinen heinäkuu on vierähtänyt Pompputiimissä mukavasti töitä tehden sekä seuraten maailman menoa. Estery -talon ulkopinnat ovat saaneet uuden maalin ja työ näyttää mitä parhaimmalta! Maalaus on edennyt hujauksessa hyvien kelien ansiosta. Seurasimme 16. päivä heinäkuuta töiden ohessa suurvaltojen presidenttien tapaamista. Näin nuoruuden 2000-luvulla eläneen ihmisen oli jännittävää pelkästään kuunnella radiosta suurtapahtuman etenemistä. 

Pompun uusi harjoittelija Bill on ahkeroinut kovasti Esteryllä. Bill on alkanut työstämään mm. Esteryn esittelyä englannin kielelle sekä touhunnut Pompputiimin kanssa eri projekteja. Pompputiimi on käynyt uuden pakohuoneen kimppuun ja syksyllä nähdään ensimmäinen laatuaan, Esteryn historiaan sijoittuva pakohuone. Huoneessa pystyy saamaan tietoa Esteryn historiasta sekä kehityksestä nykypäivään, fiktiivisen tarinan siivittämänä. Lisätietoa pakohuoneesta tulee työn edistymisen myötä 😊

Pompputiimistä Katariina toivottaa hyvää ja aurinkoista kesän jatkoa! Nähdään kesäkahviloissa 😊

 WhatsApp_Image_2018-07-19_at_10.16.19.jpeg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvä Pomppu, Nuori, Hanke, Estery

KesäCafe 10.7.- Aurinkoa ja hyönteishotelleja

Keskiviikko 11.7.2018 klo 12:18 - Henna

Aamumme Estery:llä alkoi jälleen paikkojen valmisteluilla ja jo aikaisin paikalle saapuivat myös kahvion pitäjämme Mikkelin julkisen alan eläkeläiset ry:stä. Munkit ja vohvelit paistettiin paikan päällä ja tohinaa riitti! Aamulla taivas näytti pilviseltä, mutta onneksemme päivän mittaan alkoi aurinko paistaa. Iltapäivällä ilma oli jo todella lämmin.

Kahvilassa oli mahdollista hieman nikkaroida ja rakentaa hyönteishotelli. Hotellit ovat yleensä luonnonmateriaaleista rakennettuja pesintä-ja talvehtimispaikkoja hyönteisille. Hotellin rakennustarpeina oli lähinnä luonnonmateriaaleja, kuten puun paloja sekä käpyjä. Internetistä löytyy yllättävän paljon tietoa liittyen niihin, joten kannattaa käydä kurkkaamassa. Hyönteishotellien teossa voi käyttää paljon mielikuvitusta ja materiaaleista riippuen, sen tekemiseen tarvitse uhrata paljon aikaa.

Lisäksi sisätiloissa toimi runobaari, jossa oli keskustelua runoista. Hetkestä vastasi Savon mielenterveysomaiset- FinFami ry. Mukaan sai tuoda omia runojaan ja lisäksi paikalla oli mahdollista esimerkiksi koota itselleen runo. Runobaarissa oli hyvin osallistujia ja keskustelua syntyi! Myös seuraavalla kerralla (24.7. kello 13:00-15:00) KesäCafessa järjestetään runohetki ja tällöin hetken vetää runoistaan tuttu Hanna Lind!

Nyt kahvilakertamme ovat puolessa välissä, joten mikäli et ole käynyt vielä tutustumassa toimintaamme niin nyt on äärimmäisen hyvä aika. Seuraava järjestetään 24.7. kello 11:00-15:00! Tällöin KesäCafen vierailevina tähtinä toimivat söpöt ankat, joihin voit tulla tutustumaan koko kahvilan aikana! Luvassa myös paljon muuta hauskaa ja kesäistä toimintaa. Ohjelman kokonaisuudessaan löydät kotisivuiltamme painamalla palkkia ”KesäCafe” tai Facebook-sivuiltamme.

Tavataan seuraavalla kerralla!

Henna Rämä, Kesäkahvilakoordinaattorikesacafe_10.7._3.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KesäCafe, kesä, esteryyhdistää

Vaihto-opiskelija Bill aloitti harjoittelun Esteryllä Hyvässä Pompussa

Maanantai 9.7.2018 klo 12:54 - Katariina Kovanen

Vaihto-opiskelija Bill aloitti harjoittelun Esteryllä Hyvässä Pompussa. Bill opiskelee sosiaalialaa ja on luonamme syyskuuhun saakka. Hänen lemppareitaan on sade, Suomen kaunis luonto ja souvlaki. Alla Billin kirjoittama kertomus hänestä itsestänsä englanniksi. 

Greetings! My name is Vasileios Chalkidis (but you can call me Bill for your own ease!). I am 21 years old and I come from Greece. My hometown is Patras and I study Social Work in Heraklion. As part of my studies, I decided to come to Finland and do my practical training here as an exchange student. I'm very happy about this descision, since getting along with Finnish people, Finnish culture and nature gets me excited and an urge to know more about them! One of my most favourite things in life is to communicate with people, getting to know them, connecting with them, learning their perception about life matters and engaging into mind-expanding, deep conversations. I find fulfillment in listening to music (rock and metal mostly), sketching, swimming, admiring the beauties of nature and receiving more and more knowledge and experience about anything that has to do with social life and human personality. My first day in Estery gave me a feeling that it is possible that I can give life to some ideas and interests of mine and I cannot hold the excitement about this! 

billin_luva.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvä Pomppu, Nuori, Hanke

Vanhemmat kirjoitukset »